Le texte et la recette en français suivent un plus bas.
Straightaway, I can tell you that Dorie's best cookies are not my best chocolate chip cookies. Make no mistake about it: those are good cookies, with enough chocolate for happiness and great texture to boot. But honestly, I don't enjoy thin cookies. I like my cookies caramelized on the outside and mellow on the inside. Furthermore, I'm already deeply in love with the cookies of Jacques Torres. Those are the best cookies, there can be no doubt about it. I've never baked them for this blog, but I plan on changing that soon. Meanwhile, if you'd like to see what those cookies are all about, go visit Valerina's blog: Une Gamine dans la Cuisine. Not only will you be awed but those wonderful cookies. you'll also be able to read the recipe and check her other fantastic delicacies.
In short, if you like a good chocolate chip cookie that's both thin and crispy, this is the perfect recipe for you!
Many thanks to Kaitlyn for her choice of this week. For the original recipe, you'll have to visit her blog: Kait’s Plate And while you're at it, why don't you take the time to check out the other members creation for this week's Tuesday With Dorie? You'll find the visit rewarding, I'm sure.
In short, if you like a good chocolate chip cookie that's both thin and crispy, this is the perfect recipe for you!
Many thanks to Kaitlyn for her choice of this week. For the original recipe, you'll have to visit her blog: Kait’s Plate And while you're at it, why don't you take the time to check out the other members creation for this week's Tuesday With Dorie? You'll find the visit rewarding, I'm sure.
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D'emblée, je peux vous dire que les meilleurs biscuits de Dorie ne sont pas mes meilleurs biscuits au brisures de chocolat. Ne vous méprenez pas: ce sont de très bons biscuits, avec suffisamment de chocolat pour être heureux et une texture très agréable. Je n’aime pas les biscuits qui sont trop minces. J’aime mes biscuits caramélisés sur les côtés et tendre à l’intérieur. Je vous avoue que j’ai une passion profonde pour les biscuits de Jacques Torres. Ils sont les meilleurs sans aucun doute possible pour moi. Je n'en ai jamais préparé pour ce blogue, mais je remédierai à la situation sous peu. En attendant, si vous voulez voir de quoi ont l'air ces fameux biscuits, rendez-vous sur le blogue de Valerina: Une Gamine dans la Cuisine. Non, seulement vous y verrez les magnifiques photographies de ces biscuits, mais vous pourrez aussi y lire la recette et contempler ses autres gourmandises.
Bref, si vous aimez les biscuits au brisures de chocolat minces et craquant sous la dent, cette recette est parfaite pour vous!
Un grand merci à Kaitlyn pour son choix cette semaine, pour la recette en anglais seulement visitez son blogue: Kait’s Plate. Et n'oubliez pas de jeter un coup d'oeil aux autres membres des Mardis avec Dorie.
200 g (1 tasse) de beurre à la température de la pièce
200 g (1 tasse) de sucre
100 g (2/3 tasse) de cassonade non-tassée
2 oeufs
10 ml (2 cuil. à thé) d'extrait de vanille pure
240 g (2 tasses) de farine tout usage
5 ml (1 cuil. à thé) de sel
4 ml (3/4 cuil. à thé) de bicarbonate de soude
100 g (1 tasse) de noix de coco
300 g (2 tasses) de brisures de chocolat
Préchauffer le four à 350°F(180°C).
Tapisser 2 plaques de papier sulfurisé.
Tamiser la farine, le bicarbonate de soude et le sel.
Réserver.
Dans un grand bol à l'aide d'un batteur à mains, mélanger le beurre avec le sucre et la cassonade.
Mélanger environ 1 minute.
Ajouter les oeufs, un à la fois en battant bien entre chaque addition.
Continuer de battre jusqu'à ce que le mélange soit léger et mousseux - environ 2 à 3 minutes.
Incorporer la farine d'une spatule en bois.
Bien mélanger et ajouter la noix de coco et les brisures de chocolat.
À l'aide d'une cuillère, déposer de la pâte par grosse cuillerée sur la plaque à biscuits -moi de 2,5 cm (1 pouce) de diamètre- en prenant bien soin de laisser 5 cm (2 pouces) entre les biscuits, car ils s'étendent beaucoup.
Cuire de 8 à 12 minutes, ou jusqu'à ce que les bords soient dorés et que le centre soit pris.
Laisser refroidir sur une grille.
Donne environ 30 biscuits.
Bon Appétit!
Chocolate Chip and Coconut Cookies
5 ml (1 teaspoon) salt
4 ml (3/4 teaspoon) baking soda
200 g (8 ounces) butter, at room temperature
200 g (1 cup) sugar
100 g (2/3 cup) light brown sugar
10 ml (2 teaspoons) pure vanilla extract
2 large eggs
300 g (2 cups) chocolate chips
100 g (1 cup) coconut
Preheat the oven to 350°F (180°C).
Line two baking sheets with parchment or silicone mats.
Whisk together the flour, salt, and baking soda.
Working with a hand mixer, in a large bowl, beat the butter on medium speed for about 1 minute. Add the sugars and beat for another 2 minutes or so, until well-blended.
Add the eggs one at a time, beating for 1 minute after each egg goes in.
Beat in the vanilla.
By hand with a rubber spatula add the dry ingredients in 3 portions, mixing only until each addition is incorporated.
Mix in the chocolate and coconut.
Spoon the dough by slightly rounded tablespoonfuls onto the baking sheets, leaving about 2 inches between spoonfuls.
Bake the cookies - one sheet at a time and rotating the sheet at the midway point - for 10 to 12 minutes, or until they are brown at the edges and golden in the center; they may still be a little soft in the middle, and that's just fine.
transfer them to racks to cool to room temperature.
Repeat with the remainder of the dough, cooling the baking sheets between batches.
Makes 30 cookies.
Line two baking sheets with parchment or silicone mats.
Whisk together the flour, salt, and baking soda.
Working with a hand mixer, in a large bowl, beat the butter on medium speed for about 1 minute. Add the sugars and beat for another 2 minutes or so, until well-blended.
Add the eggs one at a time, beating for 1 minute after each egg goes in.
Beat in the vanilla.
By hand with a rubber spatula add the dry ingredients in 3 portions, mixing only until each addition is incorporated.
Mix in the chocolate and coconut.
Spoon the dough by slightly rounded tablespoonfuls onto the baking sheets, leaving about 2 inches between spoonfuls.
Bake the cookies - one sheet at a time and rotating the sheet at the midway point - for 10 to 12 minutes, or until they are brown at the edges and golden in the center; they may still be a little soft in the middle, and that's just fine.
transfer them to racks to cool to room temperature.
Repeat with the remainder of the dough, cooling the baking sheets between batches.
Makes 30 cookies.
Bon Appétit!
rien que de lire la liste des ingrédients... j'ai bien lu 300g de chocolat!!!!??? miam miam!
RépondreSupprimerC'est une recette pour moi, je les aimes mince et craquant:))
RépondreSupprimerOh sa doit être bon !! Ultra mince en plus, merci du partage Isa :)
RépondreSupprimerJ'avoue n'avoir pas de préférence établie pour la texture des biscuits - ça dépend des jours! Épais et moelleux quand j'ai besoin de réconfort, fins et croquants quand j'ai besoin de prolonger ma bonne humeur! Enfin, je crois... En tous les cas, tes biscuits sont, comme toujours, faits avec un soin qui se voit tout de suite! Bonne journée!
RépondreSupprimerPour ma part j'aime ça un petit plus épais, je trouve que c'est moins sec.
RépondreSupprimerLes tiens ont l'air quand même bien bon!
J'en veux un pour faire trempette dans mon café!
RépondreSupprimerWhy do I love your blog? Because you are the best!
RépondreSupprimerI love love love that top picture :) The recipe sounds great. xxx
Noix de coco et chocolat, C'est parfait!
RépondreSupprimerOh wow, I wish I could have one!
RépondreSupprimerSuch pretty cookies! I would love one =D.
RépondreSupprimerCoconut sounds delicious. These really were thin cookies! Someday I'll try the Jacques Torres recipe - I've heard so many good things about it.
RépondreSupprimerThe cookies look wonderful and I love coconut, you always have such creative twists. It's been fun reading about various favorite CCC recipes this week.
RépondreSupprimerI love coconut but have never added it to chocolate chip cookies. Sounds delicious.
RépondreSupprimerI agree, these are too thin for me, too. But yours still look tasty if thinner than you'd like. Can't wait till you post the Jacques Torres cookies!
RépondreSupprimerWhat a fabulous photo there of the cookie dough, that was the best thing about these cookies!
RépondreSupprimerhummm tes petits cookies ont l'air délicieux!!
RépondreSupprimerTes photos sont vraiment superbes, merci pour cette jolie recette! ;)
Bisous & Bonne journée
que cela doit être bon à l'heure du thé bonne semaine
RépondreSupprimerIls sont divins, et c'est l'heure du gouter, je t'en prends un avec mon thé !
RépondreSupprimerBises
I agree these were not my favorite CC cookie. I'll check out the Jacques Torres recipe.
RépondreSupprimerOhhhh les bons biscuits bien craquants et remplis de chocolat! Un délice!
RépondreSupprimerFabulous photo!!!
RépondreSupprimerI always get a sweet tooth when I visit your blog, amazing recipe!
Ils sont si gourmands et parfaits:))xxx
RépondreSupprimerWaou !! ils ont l'air parfait !!
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