Le texte et la recette en français
suivent un peu plus bas.
So for this week's Tuesdays With Dorie, it's Jacque of Daisy Lane Cakes who chose the recipe. If you don't know her blog, you should go for a visit: her marvellous cakes will certainly compel you to create something of your own. Her choice: Cottage Cheese Pufflets. I have to admit: before Jacque brought my attention on this recipe, it had competly escaped my notice. How fortunate for me: I really would have missed this fantastic pufflet, When I grabbed my book to check the ingredients and method, I knew right then and there that this was no sweet day for me. I'm sure this would be delicious with some good jam, but imagine with warm cheese and ham: it's to die for! Unfortunately for me, it was the same type of dough as last week's apple tartlets, so it was quite sticky. One really has to cool that dough in the fridge before rolling it between two sheets of plastic wrap or 2 "Silpat". Apart for that small inconvenience, these pufflets are truly wonderful.
Thank you very much Jacque for giving me the opportunity to try that recipe, I really loved it.
To read the original recipe, visit Jacque's blog: Daisy Lane Cakes.
And of course, don't forget to visit the other members of Tuesdays With Dorie, to see what lovely results they came up with.
Thank you very much Jacque for giving me the opportunity to try that recipe, I really loved it.
To read the original recipe, visit Jacque's blog: Daisy Lane Cakes.
And of course, don't forget to visit the other members of Tuesdays With Dorie, to see what lovely results they came up with.
Dans le cadre des Mardis avec Dorie cette semaine, c'est Jacque du blog Daisy Lane Cakes qui a choisi la recette. Si vous ne connaissez pas son blog, allez le visiter: vous y trouverez de merveilleux gâteaux et une tonne d'inspiration pour la création de vos desserts. Elle a choisi Cottage Cheese Pufflets. Je dois vous avouer que je n'avais jamais remarqué cette recette avant que Jacque ne la choisisse. Mais j'aurais vraiment passé à côté d'un magnifique biscuit. Lorsque j'ai ouvert le livre pour lire les ingrédients ainsi que que les directives, j'ai su immédiatement que je ne la faisais pas en version sucrée, mais plutôt en version salée! Je suis certaine qu'avec une petite confiture c'est un petit délice, mais avec du fromage tout chaud et coulant et du jambon: c'est une vraie tuerie! Malheureusement pour moi, j'ai eu le même problème que la semaine dernière avec mes tartelettes aux pommes, car la pâte était très collante!!! Il faut la réfrigérer et la rouler entre 2 feuilles de pellicule plastique ou entre 2 "Silpat". Mise à part ce léger désagrément, ces biscuits sont réellement merveilleux.
Un grand merci à Jacque pour m'avoir fait découvrir cette magnifique recette, j’ai adoré!
Pour lire la recette originale (en anglais seulement), visiter le blog de Jacque: Daisy Lane Cakes.
Et n'oubliez surtout pas de jeter un coup d'oeil aux magnifiques réalisations des autres membres des Mardis avec Dorie.
Un grand merci à Jacque pour m'avoir fait découvrir cette magnifique recette, j’ai adoré!
Pour lire la recette originale (en anglais seulement), visiter le blog de Jacque: Daisy Lane Cakes.
Et n'oubliez surtout pas de jeter un coup d'oeil aux magnifiques réalisations des autres membres des Mardis avec Dorie.
Ham and Cheese Pufflets
For the dough:
200g (1 cup) butter, at room temperature
30 g (2 tbsp.) sugar
1 ml (1/4 tsp.) salt
200 g (1 2/3 cups) all-purpose flour
30 ml (2 tbsp.) grated Parmesan cheese - optional
165 g (3/4 cup) cottage cheese
For the filling:
8 slices yellow cheddar cheese - or your choice
150 g (2/3 cup) ham, cut into small cubes
sesame seeds - optional
In the bowl of your food processor, mix butter and cottage cheese.
Beat for about 2 minutes.
In another bowl, combine flour, Parmesan cheese, sugar and salt.
Add flour mixture to the cheese and pulse until it forms a ball.
Divide dough in half and flatten into a square, then wrap in plastic wrap.
Refrigerate for a least 3 hours.
When your dough is very cold and you're ready to get your pufflets, preheat your oven to 350°F (180°C).
On a floured surface or between 2 "Silpat" or 2 pieces of plastic wrap, roll your dough to a thickness of a scant 1/8 inch.
Using a cookie cutter, cut the dough into round or square - I use a 10 cm (4 inch) round cookie cutter. You'll have about 16 pufflets.
Place a piece of cheese on each pufflets and add the diced ham over cheese.
Using a brush, moisten the edges of your dough, fold the dough over to enclose the ham and cheese.
Pock a hole in a center of each.
Sprinkle with sesame seeds if desired.
Bake the pastries 20 to 25 minutes.
Makes 16 pufflets.
Bon Appetit!
200g (1 cup) butter, at room temperature
30 g (2 tbsp.) sugar
1 ml (1/4 tsp.) salt
200 g (1 2/3 cups) all-purpose flour
30 ml (2 tbsp.) grated Parmesan cheese - optional
165 g (3/4 cup) cottage cheese
For the filling:
8 slices yellow cheddar cheese - or your choice
150 g (2/3 cup) ham, cut into small cubes
sesame seeds - optional
In the bowl of your food processor, mix butter and cottage cheese.
Beat for about 2 minutes.
In another bowl, combine flour, Parmesan cheese, sugar and salt.
Add flour mixture to the cheese and pulse until it forms a ball.
Divide dough in half and flatten into a square, then wrap in plastic wrap.
Refrigerate for a least 3 hours.
When your dough is very cold and you're ready to get your pufflets, preheat your oven to 350°F (180°C).
On a floured surface or between 2 "Silpat" or 2 pieces of plastic wrap, roll your dough to a thickness of a scant 1/8 inch.
Using a cookie cutter, cut the dough into round or square - I use a 10 cm (4 inch) round cookie cutter. You'll have about 16 pufflets.
Place a piece of cheese on each pufflets and add the diced ham over cheese.
Using a brush, moisten the edges of your dough, fold the dough over to enclose the ham and cheese.
Pock a hole in a center of each.
Sprinkle with sesame seeds if desired.
Bake the pastries 20 to 25 minutes.
Makes 16 pufflets.
Bon Appetit!
Chaussons au Jambon et au Fromage
200 g (1 tasse) de beurre à la température de la pièce
30 g (2 cuil. à table) de sucre
1 ml (1/4 cuil. à thé) de sel
200 g (1 2/3 tasses) de farine tout usage
30 ml (2 cuil. à table) de fromage parmesan râpé - facultatif
165 g (3/4 tasse) de fromage cottage
Pour la garniture:
8 tranches de fromage cheddar jaune - ou celui de votre choix
150 g (2/3 tasse) de jambon coupé en petits cubes
graines de sésame - facultatif
Dans le bol de votre robot culinaire, mélanger le beurre et le fromage cottage.
Battre pendant environ 2 minutes.
Dans un autre bol, mélanger la farine, le fromage parmesan, le sucre et le sel.
Ajouter le mélange de farine à celui du fromage et pulser jusqu’à cela forme une boule.
Diviser la pâte en deux et l’aplatir en forme de carré, puis l’envelopper dans une pellicule plastique.
Mettre au réfrigérateur pendant environ 3 heures.
Lorsque votre pâte est bien froide et que vous êtes prêts à monter vos chaussons, préchauffer votre four à 350°F (180°C).
Sur une surface enfarinée ou entre 2 “Silpat” ou 2 morceaux de pellicule plastique, abaisser votre pâte.
À l’aide d’un emporte-pièce de la forme de votre choix (moi rond) de 10 cm (4”) de diamètre, découper votre pâte (vous aurez environ 16 chaussons).
Déposer un morceau de fromage sur chaque chausson et ajouter le jambon en cubes par-dessus le fromage.
À l’aide d’un pinceau, humecter les côtés de vos chaussons et refermez la pâte sur elle-même.
Piquer vos chaussons.
Saupoudrer de graines de sésame si vous le désirez.
Cuire au four de 20 à 25 minutes.
Donne 16 chaussons.
Bon Appétit!
Yum! Ham and cheese looks so delicious!! Fantastic idea.
RépondreSupprimerUn délice!
RépondreSupprimerTrès belles photos!
Ces chaussons sont une très belle réussite!
RépondreSupprimerJe découvre ton blogue et j'en suis vraiment enchantée. J'y ai repéré quelques bonnes recettes à adapter sans gluten et même certaines qui le sont déjà. Je reviendrai!
Mmmhhh, superbes tes chaussons! J'adore ton choix de garniture!
RépondreSupprimerBises,
Rosa
Je n'ai jamais vu d'aussi jolis et appétissants chaussons:)
RépondreSupprimerMerci Isa et bon mardi!! xxx
You are so creative and I think I like your ham and cheese version better! :)
RépondreSupprimerBeautiful!
Je suis heureux que vous avez bien fait cette recette. Les photos sont magnifiques!
RépondreSupprimerDe trés belles photos gourmandes. Une seule envie en faire trés vite.
RépondreSupprimerbonjour isa tout d'abord un gros merci d'avoir passer sur viens cuisiner avec chatouille ce qui me fait découreire ton merveilleux blog et bien conte moi dans tes fans de blog car moi j'ajoute le titn au mien .
RépondreSupprimerMerveilleuse et original recette du mardi j'ai adoré et je croie que mon fisl qui adore le jambone et le fromage vas être au ange quand il vas déguster ton idée d'ajourd'hui .
Merci encore de ta visite reviens nous voir chatouille xxx
What a great idea. Ham and cheese sounds de-lish! My kids would love that, too! GREAT job. Love your photo of them all stacked up!
RépondreSupprimerCheese and ham would have been a perfect filling for this dough - I found the jam filling a little weird. These look great!
RépondreSupprimerHam and cheese sounds like it would be delicious! Your puffs look great!
RépondreSupprimerOooo! Ham and cheese. I never would have thought about going savory instead of sweet. Great idea and they look delicious!
RépondreSupprimerA savory version is a fantastic idea! I love seeing your creative twists!
RépondreSupprimerMmmm those look scrumptious!
RépondreSupprimerI love food like this, anything folded or in a parcel and I am so happy! These would be great for a party. :-)
RépondreSupprimerOoh, I love how creative you were. Your pufflets look wonderful! I should have tried some savory fillings too.
RépondreSupprimerThanks for baking along this week :)
P.S. I'm not sure if it's a translation thing or not, but I'm a "hers" not a "his" LOL.
Your savory pufflets look and sound delicious. The sesame seeds make them look very upscale.
RépondreSupprimerAdorable! The pufflets look super yummy! I love how much they puffed up =D.
RépondreSupprimerWhat a great alternative to the sweet version. I love ham and cheese together and these look just perfect and delicious. Thanks for the idea.
RépondreSupprimerAnd thanks for coming by for a visit.
Gorgeous with wonderful creativity!
RépondreSupprimerI just love these savory pufflets. What an excellent idea, and the size and shape are just right too.
RépondreSupprimerSavory instead of sweet? Very creative. But what I find most interesting is the use of sesame seeds--mixing the white and the black. I've used both, but never together. Can't wait to try that the next time I use them.
RépondreSupprimerPufflet - the name alone makes me want to make a batch. Then when you add in ham and cheese...I am smitten!
RépondreSupprimerYour ham and cheese pufflets are beautiful. They also sound delicious. This dough worked perfect for savory as well as sweet.
RépondreSupprimerlove your savory version!
RépondreSupprimerYou're a genius! I can imagine how this dough was perfect for a savory filling. I'm not a ham eater but I think my family and friends would have loved this variation. Yours look deeeelicious.
RépondreSupprimerOulala que ça a l'air bon !!!!
RépondreSupprimer